GSM – Alarm sa PIR senzorom

  CIJENA: po dogovoru

 

 

U mobitel staviti GSM karticu (nesmije kod paljenja tražiti pin!).

Nazvati prvi puta broj na koji želimo da nas alarm zove!

 

Bolje je da mobitel bude bliže kutiji  , a PIR senzor dalje od mobitela, a uređaj će raditi i u kombinaciji kao na slici.

 

Priključiti alarm na napajanje. Za napajanje se može koristiti i univerzalni adapter 12V (staviti na 9V),ima zaštita od  reverznog polariteta.

PIR senzor pokreta postaviti tako da gleda u smijeru dolaska osobe koja ga aktivira. (aktivira ga promjena topline u prostoru, neće raditi npr. u automobilu ako je na suncu, pa je u njemu temperatura veća od 37 stupnjeva!

 

Na mobitel priključiti one dvije žice sa lijeve i desne strane (desna je za paljenje mobitela-ako je ugašen, a lijeva je za punjenje baterije mobitela).

 

Nesmije se dozvoliti da mobitel bude dugo bez napajanja (isključenog uređaja,npr tjedan dana), onda treba neko vrijeme da se napuni baterija mobitela,ili ga napuniti na nekom punjaču.

PALJENJE ALARMA:

Prebacivanjem prekidača u gornji položaj palimo alarm  - upaliti će se crvena led diodica koja zatitra ako ima moba , te se upali, a nakon 40-tak sekundi (da se stigne izaći van iz prostora) alarm je u pripravnosti.

Ako je mobitel bio ugašen, automatski ga alarm pali, ponekad ako je bio upaljen alarm ugasi pa upali mobitel.

 

Ako gasimo alarm poželjno je ugasiti i mobitel na tipku za gašenje, mada nije nužno.

 

Kratak prolaz pored PIR senzora neće aktivirati alarm (zaštita od smetnji, manjih životinja itd.). Potrebno je da netko baš uđe u prostoriju i bude u njoj barem 5 sekundi!

 

Po aktiviranju alarma -  (netko je ušao u prostoriju i aktivirao PIR senzor) mobitel zove posljednji zvani broj (last broj redial), znači sa siemensa pozovete broj na koji želite da  vas on kasnije zove i to je to. Mobitel vas naziva 10 puta , ili sve dok se nejavite , (ostanite na liniji 15-tak sekundi dok ne čujete DTMF tonove u slušalici-neradi na svim mrežama) ,to znači da je alarm detektirao da ste se javili i više vas neće nazivati, (alarm je opet u stanju pripravnosti). Ako se mreža automatski javi sa druge strane onda zove samo jednom.

 

Ako je priključen i upaljen mobitel lampica lagano titra.  

To je to sretno!

 

www.blic.20m.com

 

Tel:098/206-816